Bredband i Com Hem-hus
Uppdaterad
Du kanske har hört begreppet "Com Hem hus" tidigare? Här går vi igenom vad det innebär och vilka tjänster som du kan köpa om du bor i ett Com Hem-hus. Via vår söktjänst kan du ta reda på om du bor i ett Com Hem hus och se vilka tjänster och priser som gäller på adressen.
OBS! I samband med att Com Hem blev en del av Tele2 så blev alla Com Hem-hus i praktiken Tele2-hus. Eftersom begreppet "Com Hem-hus" är så inarbetat så väljer vi, i denna artikel, trots allt att fortsätta använda den term som de flesta känner till.
Vad är ett Com Hem-hus?
Historiskt så kallades alla fastigheter som var anslutna till Com Hems kabel-TV-nät (via koaxial) för “Com Hem-hus”. Idag när Com Hem både levererar TV, telefoni och bredband via kabel-TV och via fiber i öppna nät så har definitionen på ett Com Hem-hus breddats. I denna bloggpost reder vi ut begreppen.
Använd vår söktjänst för att jämföra bredband och få reda på om du bor i ett Com Hem-hus.
Bredband i Com Hem-hus
Den nedströmshastighet som erbjuds för bredband via kabel-TV-nätet är vanligtvis från 50 Mbit/s men ända upp till 1200 Mbit/s. Precis som för alla andra fasta bredband är det obegränsad datamängd för alla abonnemang via kabel-tv.
Fördelar
- Obegränsad data
- Stabil uppkoppling då det går via kabel-tv-nätet
- Höga nedladdningshastigheter
Och naturligtvis kan du enkelt sätta upp WiFi i din bostad med en router, som med vilken annan uppkopplingstyp som helst. Vanligtvis inkluderas ett modem med inbyggd Wi-Fi när du beställer ett bredband via kabel-tv.
Nackdelar
- Inte lika snabbt som internet via fiber som i vissa nät kan nå ända upp till 10.000 Mbit/s
- Hastigheten för uppladdning till internet är ofta lite långsammare än för fiber
I korthet kan man säga att bredband via kabel-TV är ett bra alternativ man bör överväga när man inte kan få internet via fiberoptisk kabel (exempelvis via ett öppet stadsnät).
TV i Com Hem-hus
Tele2s digitala grundutbud innebär kanaler som går att komma åt genom att ansluta din tv direkt till Tele2s kabel-tv-uttag.
Om din TV inte har en digital TV-mottagere kan du köpa en extern och koppla till TV:n för att se på kabel-TV. För att få tillgång till kanalerna så gör du bara en kanalsökning.
Om du kan få tjänster enbart via ett öppet nät, dvs. via fiber från Com Hem så kan du tyvärr inte ta emot Digitalt grundutbud från Tele2 utan är hänvisad till att köpa ett digitalt TV-paket från Tele2s och betälla ett TV-paket via IPTV.
Jämför bredband och TV-paket på din adress!
Kanaler i det digitala grundutbudet
Vilka kanaler som finns tillgängliga via det digitala grundutbudet varierar i olika fastigheter och beror av vad bostadsrättsföreningen eller hyresvärden förhandlat med Tele2. Dessa kanaler får du tillgång till utan att teckna ett eget avtal med Tele2. Det som krävs är att du bor i ett Com Hem-hus där Tele2 levererar kabel-tv. Kanaler som vanligtvis ingår är SVT1, SVT2, SVT24, Kunskapskanalen, SVT Barn, TV4 och TV6 m.fl.
Fördelar med Digitalt grundutbud
En digital TV-signal kan bära mycket mer information än en analog signal och ger en betydligt bättre bild- och ljudkvalitet. De flesta TV-modeller som sålts i Sverige sedan år 2008 har en inbyggd DVB-C-tuner och kan ta emot och visa digital-TV. Om din TV inte kan visa digitala sändningar behöver du som sagt antingen skaffa en ny tv eller komplettera med en digitalbox för att få tillgång till kanalerna digitalt.
Gruppavtal via Tele2
I de fall det finns ett gruppavtal för bredband via Tele2 så visar vi även det här på Bredbandsval.se.